Jawbone tror jag dom flesta kopplar till trådlösa mobiltillbehör med snygg design. I onsdags annonserade företaget en helt ny satsning dom kallar för UP. UP är ett armband som kopplar upp sig mot en mobil applikation och som mäter din diet, sämn och träning, baserat på den datan ger sedan applikationen rekommenderade actions.

Företagets VD Hosain Rahman ger inte mycket mer information om UP som släpps senare i år.

Däremot säger han att han ser stora möjligheter i dagens klimat med ohälsosamma livsstilar hos fler och fler människor. Han påpekar att hjärt och kärlsjukdomar som diabetes ökar dramatiskt vilket är ett problem vi inte längre kan blunda för.

Lösningen menar han ligger i att ta fram en produkt som finns med oss utan att störa och vara super enkelt att använda.

Första generationens UP kommer att kräva att du kopplar in den till din telefon, men jag gissar att i framtida modeller sker det automatiskt eller genom moln-tjänster. Någon form av koppling till sociala medier kommer också att finnas där som en motiverande del, mer än så avslöjades inte.

Såfort den dyker upp på svenska marknaden kommer vi att testa den på Kaloriguiden och skriva en recension.

Similar Posts