Trots att vädret är varmare än någonsin tänkte jag ändå skicka upp en skidnyhet med knappliften.

Varje skidåkares mardröm är nog utan tvekan att hamna mitt i en lavin och bli levande begravd. Det finns självklart massor med saker för att förhindra att hamna i en lavin men om olyckan skulle vara framme har Backcountry Access(Är du skidåkare och har missat dom måste du kolla in dom nu!) tagit fram en helt otroligt häftig ryggsäck med något så unikt som en airbag för skidåkare.

Först när jag sprang på Float 30 Backpack trodde jag att den skulle skapa en luftlucka om du skulle bli begravd, men den är mycket smartare än så. Istället för att hjälpa dig när du är begravd så försöker Float 30 ryggsäcken hindra att du ens blir begravd. Du utlöser själva ”airbagen” själv när du märker att du är i fara för att hamna i lavinen och med luftkuddens hjälp så ”surfar” du ovanpå själva lavinen istället för att hamna i den. Här har dom en film som visar en riktig olycka där Float 30 hjälpte till. Vill varna för att det är lite läskigt på vissa ställen om man får panik lätt..

Såhär skriver Backcountry Access själva om filmen:

The following incident took place in Valdez, Alaska during the Spring of 2011. It features Jeff Wyshinski’s personal helmet cam footage from his fight with every backcountry skier’s greatest nightmare, an avalanche. Jeff deployed his Float 30 airbag after realizing he was going to be swept up by the slide’s power. After taking a tumultuous ride, the debris settled and Jeff was resting on the surface unharmed, able to walk away. The outcome may have been different if Jeff had not been wearing an airbag system.

Similar Posts