360 Ball Nästa generations bollsport

Sydafrika är väl kanske inte känt som den nation som ligger långt framme inom utveckling inom sport, men nu verkar dom tagit ett stort kliv och försöka lansera en ny bollsport dom kallar för 360 Ball. Jag har inte helt förstått hur det fungerar, men jag ser det som en blandning av Tennis och Squash. Man kan antingen spela en mot en eller i lag två mot två. I mitten är det en ”platta” man ska träffa med det skottet som för över bollen till motståndaren. Man har två ”slag” på sig, varav det första sker i luften som tex. en passning till sin medspelare och sedan det andra sker via den centralt placerade ”plattan” och så är det motståndarens tur. Spelet går mycket ut på att lura motståndaren till positioner kring plattan så dom inte kan slå bollen. Den första deltagaren som når 21 poäng vinner.

Hittils finns det inga 360 Ball planer i Sverige som jag hittat, om ni vet om någon får ni gärna säga till, vi vill gärna dra iväg och testa.

 

En liten video på hur det funkar:

Similar Posts