Känner du att dom eviga längderna på löpbandet inte leder någon vart? Känns den där cykelturen i samma gamla elljusspår tradigt och ganska tryggt? Känner du dig också redo för att kasta dig ut i det okända? Och då pratar vi inte om någon team-building övning där du ska fånga din arbetskamrat :) Nej utan en av dom hårdaste utmaningarna du kan ställa dig inför kommer till Sverige. Men vi tar det från början…

Jason som tidigare arbetade som  Special Forces soldat i USA och åkte världen över och gjorde uppdrag hamnade 2008 hemma i USA och skulle tillbaka till det civila livet. Han hade sedan många år tillbaka skissat på en ryggsäck som han ville göra och sagt och gjort skapade han företaget Goruck. Men hans vision stannade inte där utan han ville också ta kamratskapet, den hårda träningen och utmaningarna ifrån världen som Special Forces soldat in i det civila livet med dess förutsättningar. Detta gjorde han genom Goruck Challange som idag sträcker sig runt hela jorden men med sin absoluta bas i USA.

Vad är då en Goruck challenge? Dom beskriver det bäst själva:

Teamwork, leadership, camaraderie, smiles, and a gut-check worthy of Special Operations training. But the beauty of theChallenge is that it’s not about you, it’s about the people by your side, the individuals that become your team. Ruckers have called it an introduction to themselves and a West Point graduate told me it was the best leadership training he ever had. The funny thing is that the Challenge was an accident. Back in 2010, I saw it as an event to product-prove our gear. But as strangers became teams and friends left asking for more, sooner, so they could bring their other friends next time, the Challenge grew. And because of the Challenge, bonds formed and a family grew in a way that I have never seen outside of the military.

 

Vi kommer att försöka vara med, jag är anmäld men vi får se om fysiken och hälsan håller hela vägen fram. Och om ni är tjejer och tror att det handlar om någon form av dold lumpen-önskan och bara är till för killar så kan jag säga att det brukar vara en stor del tjejer med och att det är mer en fysisk och psykisk utmaning än att ”leka krig”

Hoppas vi ses! Om du är intresserad så får du information här:

Här bjuder vi på lite bilder ifrån deras tidigare Goruck Challenges

 

Similar Posts