För en vecka sedan fick jag tipset på en bok som heter Matrevolutionen och är skriven av Kostdoktorn Andreas Eenfeldt som driver en av Sveriges största hälsobloggar http://www.kostdoktorn.se/. Boken tar upp en nya diet-trenden LCHF som står för Låg Kalori Högt Fett intag och går ut i princip på att ta bort det mesta av kolhydraterna och samtidigt mätta sig med fett. Det här går ju verkligen emot allt man hört och läst tidigare och jag måste ju erkänna att jag var väldigt tveksam till hela grejen.

Jag har inte hunnit läsa ut boken och kommer återkomma till den i en helt separat post, men med den färskt i bakhuvudet dök det upp en artikel på Aftonbladet med titeln ”Fet mat kan hjälpa diabetiker” som i sin tur pekade på ett avsnitt i Vetenskapens värld som handlade om att just en grupp med typ 2 diabetes fått fantastiska resultat genom att använda sig av just denna diet.

När sedan min PT sedan många år inom MMA och funktionell träning Bobby Rehman skrev inlägget ”6 KG PÅ 6 VECKOR MED CHOKLADMOUSSE!” plus att han flera gånger förklarade hur bra och mätt han kände sig och ändå gick ned i vikt, det lät mer och mer troligt och något som jag definitivt måste testa.

Det här är för många inte en nyhet, men jag har precis gett mig in i det och är lika orolig att det ska spricka någonstans som jag är glad om det visar sig funka så bra som det låter. Vad säger ni? Har ni testat det och lyckats? Kanske misslyckats? Hör gärna av er i kommentarerna, vi vill veta solskenshistorier som dåliga och allt däremellan.

Se hela Vetenskapens Världs avsnitt på SVT Play här: http://svtplay.se/v/2530713/vetenskapens_varld/vetenskapen_bakom_kostraden

Similar Posts