Man äter hamburgare

Testa dina matvanor på Matvanekollen

Kost Har du koll på dina matvanor? Genom Livsmedelsverkets snabbtest Matvanekollen kan du testa om du får i dig den näring du behöver. Du får också tips på hur du skulle kunna äta för att förbättra matvanorna.

Till Matvanekollens snabbtestelisabet andersson

är vegetarian

Kaloriguiden.se

Hejsan Elisabet,

Det går utmärkt att göra testet som vegetarian

Mvh
Christian på Kaloriguiden

Rebecka

Testet var värdelöst för veganer och vegetarianer. Första frågan tar inte hänsyn till de som inte äter bröd. Testet tar inte hänsyn till protein, järn, kalcium, magnesium eller något liknande intag. Bara baserat på den svenska mjölk och bröddieten med inslag av räkor.

Ni kollar läsk och godis, visst, men vad hände med rött kött som bevisat leder till tarmcancer i stora mängder? Alla som trycker i sig friterade räkor, är det också bra? Kalcium som leder till prostatacancer? Jag ser att fisk och skaldjur drar upp poängen markant, är det medräknat alla gifter?

Sedan är ju en enormt intressant faktor om ni har räknat med den globala inverkan på matvanorna.

Kaloriguiden.se

Jag håller med, eftersom ingen här är veg. så missade vi det helt. Men självklart har du rätt, det är en miss från deras sida.

Lägg till kommentar

Namn *

E-post (visas ej) *

Webbplats

Kommentar *

* Obligatoriska fält