Som en uppföljning på våran blänkare om Susanna Levin har vi nu fått en intervju med Susanna där hon får berätta om sin framgång med kost och träning.

KG: Först och främst: Stort grattis till din otroliga viktnedgång
SL: Tack så hemskt mycket!

KG: Berätta först lite kort om vem du är och vad du gör
SL: Mitt namn är Susanna Levin och är 21 år gammal, 22 i april och bosatt i Alingsås. För tillfället pluggar jag på komvux och bloggar på djungeltrumman.se.

KG: Vad var det som fick dig att ta steget och gå ned i vikt?
SL: Jag har till största delen av mitt liv inte varit nöjd med min kropp och som så många andra ser jag säkert fler fel på min kropp som ingen annan ens lägger märke till. Jag kan inte svara till 100% på vad det var som fick mig att ta det riktiga steget att köra allt jag hade. Jag har försökt att gå ner i vikt tidigare men gett upp efter två månader och inte skött kosten ordentligt eller trott att jag har gjort det men har inte varit tillräckligt insatt för att veta alla dolda sockerfällor och liknande.

I april fick jag helt enkelt någon form av inspirationsvåg över mig och jag vet inte vart den kom ifrån. Jag var bara så jäkla trött på alla som klagade på sin kropp men inte gjorde någonting åt det och sedan kom jag på att oj, jag är ju en av dom.

Jag har fått kontakt många fina tjejer via min blogg och via instagram som har hjälpt att peppa mig och som har gått eller går igenom samma resa, så vi har väl motiverat varandra!

KG: Hade du innan du gjort denna viktnedgång testat andra metoder? Berätta gärna vilka och hur du tycker om framgång/motgång med dom
SL: Jag hade i början tanke på att testa GI-metoden men jag känner mig själv såpass bra att jag vet att jag inte kan följa regler, haha! Om man har en diet man ska följa till 100% är det så himla lätt att halka av och då känna sig värdelös och ge upp direkt!

KG: Du har ju själv satt ihop ett program med kost och träning som funkade för dig, berätta gärna lite hur du kom fram till vad som fungerade för dig
SL: Så jag bestämde mig för att helt enkelt skapa en egen diet eller ett ”program” som jag följde. Jag började med att hålla koll på mitt kaloriintag varje dag med en app som heter Shape Up Club. Sedan bestämde jag mig ganska direkt för att försöka undvika så mycket kolhydrater jag bara kunde. Jag slutade äta potatis, pasta och ris och även vitt bröd.

Jag gjorde även små förändringar som att steka i olivolja istället för i smör och jag slutade ha smör på, ja knäckebröd som jag började med istället för bröd.
Jag åt väldigt mycket fisk,kyckling och grönsaker. Efter ett tag blev det ju rätt tråkigt att äta samma saker så då började jag exprimentera och komma på nya grejer med samma ingridienser. Något jag också började med var att dricka mycket mera vatten och äta mindre salt vilket också har gett bra resultat. Att dricka mycket vatten är så mycket viktigare än många tror och man blir piggare och orkar träna mer samtidigt som man går lättare ner i vikt om man dricker mer vatten.

Nu när jag har varit igång ett tag så tänker jag inte ens efter innan jag äter för det har blivit en sån vana med nyttig mat! Jag har börjat äta mycket vegetariska alternativ ibland men jag är ju bara människa så ibland nu för tiden slinker det ner någon onyttighet, jag ska inte ljuga.

Men under de första fem månaderna av min ”diet” unnade jag mig ingenting, inte minsta lilla. Det kanske låter stenhårt men jag ville så himla gärna få bra resultat och vågade inte riskera allt hårt arbete för lite choklad, det kändes inte värt det helt enkelt.

Nu kan jag äta något gott om jag känner för det och jag tror inte längre på att förbjuda något för då blir det precis som jag beskrev med dieter innan, att man känner sig så dålig om man fuskar. Huvudsaker är att man håller igång träningen och äter rätt så mycket man kan. Men alla förtjänar ju något gott ibland! Det är inte realistiskt att säga att jag aldrig mer skulle äta pizza eller godis men man måste lära sig att äta det med måtta. Det är inte hälsosamt att trycka i sig hur mycket choklad som helst varje dag eller äta pizza flera gånger i veckan. Så allt är okej så länge det är i lagom mängd tycker jag.

KG: Hur ser en normal dag ut för dig med träning och kost?
SL: Som det ser ut just nu tränar jag minst 4 gånger i veckan men ska försöka komma iväg lite oftare. Det har varit lätt att hoppa över träningen över jul och nyår men jag ser verkligen fram emot ett nytt år, det är en sådan grym möjlighet att starta om!

Jag äter alltid frukosten som mitt största mål och brukar ibland ta en powerwalk 2 timmar efter frukost. Sedan äter jag lunch och middag och ofta väldigt små mellanmål emellan. Gymmet besöker jag helst på eftermiddagen eller kvällstid då jag brukar ha mera energi då. Jag brukar alltid se till att träna minst 40 minuter kondition men ibland blir det mera. Körde alltid en timme i början på min viktnedgång. Sedan kör jag även styrketräning och brukar variera armar/ben varannan dag.

KG: Hur stor påverkan tror du bloggandet haft för dig som stöd?
SL: Jag tror att om jag inte hade haft min blogg hade jag absolut inte klarat detta lika bra. Det är svårt att förklara men jag tror inte att dom tjejerna som läser min blogg riktigt förstår hur mycket jag uppskattar dom och deras kommentarer, mejl och fina ord. Det är dom som motiverar mig att fortsätta för jag har aldrig haft så många som tror på mig sådär! Jag vill göra dom stolta och jag vill verkligen visa att om jag kan, så kan dom också! Jag har varit tjejen som har skolkat från varenda idrottslektion enda sedan högstadiet, blev beroende av coca cola när jag var 12 och började röka när jag var 14. (slutade sommaren 2011) Jag har aldrig varit intresserad av sånt här och nu är det en av mina allra största hobbys! Och det är så mycket tack vare mina bloggläsare. Även dom som inte tror på mig, och dom som vill trycka ner mig och skriva elaka kommentarer. Dom förstår nog inte att jag blir ännu mera peppad att bevisa att jag faktiskt KAN.

Jag fick en kommentar i April när jag ville sätta igång denna resan där någon skrev något i stil med ”Men du har ju alltid varit en mullig tjej, du kan inte bli smal”. Den kommentaren sitter fortfarande svetsad i min hjärna och jag tänker på det varje dag och det motiverar mig! Jag minns att jag svarade ”Vänta bara” eller något. Ja, den personen visste nog inte att den kommentarens skulle ha sådan inverkan på mig. Mitt mål är dock inte att ”bli smal” utan att gå ner till en vikt där jag personligen känner mig snygg och nöjd och framförallt bekväm.

KG: Hur kändes det att få den otroliga uppmärksamheten över en natt efter din före/efter-bild?
SL: Jag har tagit otroligt många förebilder på mig själv för jag vet att det motiverar mig att se att jag faktiskt lyckats uppnå riktiga resultat! Och jag har lagt ut en del på facebook men aldrig har jag fått sådan uppmärksamhet som jag nu fått. Jag postade bilden på facebook mitt i natten och gick sedan och la mig. När jag vaknade hade den fått nästan 100 likes och jag tyckte det var så himla coolt, haha! Sedan slutade det inte och helt plötsligt hade jag 1000, sedan 2000 och sedan kontaktade Aftonbladet mig. Först blev jag skiträdd, på riktigt. Jag har aldrig fått sådan uppmärksamhet och ärligt talat skäms jag för min förebild även om jag vet att det inte är jag längre. Men sedan kände jag att jag inte har något att förlora och jag får så många mejl av bloggläsare som tackar mig för att jag inspirerar dom att ta tag i något dom hatar med sig själva och då tänkte jag att, tänk om jag kan göra så för flera hundra personer till? Och det verkar jag nu ha gjort för min inkorg slutar inte fyllas med fina mejl. Och jag svarar på vartenda mejl kan jag lova!

KG: Vad råder du andra i samma situation som dig att göra för att lyckas?
SL: Man kan aldrig tvinga någon till att få motivationen att sätta igång med en sån här resa utan personen i fråga måste verkligen vilja det. Man måste ha otrolig självdiciplin och en jäkla glöd. Men så fort man verkligen VILL då finns det inga stopp. Jag hjälper alla som ber mig och lägger ner 100% hjärta och själ i varenda mejl jag svarar på där tjejer vill att jag hjälper dom. Och jag tror på alla! För jag vet ju hur jag var innan detta och när jag säger att kan jag kan alla, haha ja då menar jag det!

Men mitt råd är att berätta för så många som möjligt om dina mål och din planerade viktresa. För ju fler som vet desto fler vill du inte göra besvikna och då håller du igång! Det är det som jag förklarade med bloggen förut. Mina läsare skulle märka direkt om jag la av med allt så då kunde jag ju inte sluta!

Be även din familj eller vänner hålla ett öga på dig. Om ni har myskväll eller liknande, se till att dom inte låter dig trycka i dig en hel godispåse eller chipspåse. Förklara innan hur viktigt detta är för dig. Smaken av godiset eller chipsen är kvar i munnen kanske 2 minuter efter att du har ätit. Sen då?

 

Tack för intervjun och inspirationen, jag hoppas verkligen att många kommer att bli inspirerade av Susanna lika mycket som vi blev.

Här kan ni också se den kända Före/Efterbilden:

Susanna Levin Före och efterbild

Finns en artikel om det här på Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15994507.ab

Ni kan också gå in och läsa hennes blogg här: http://djungeltrumman.se/susannalevin

Similar Posts